a ködlámpáról...

Címkék: világítás

2011.11.24. 09:56

44. § (4) Tompított vagy távolsági fényszóró helyett vagy mellett ködfényszórót, továbbá hátsó helyzetjelző ködlámpát abban az esetben szabad használni, ha a látási viszonyok ezt indokolják.

 

 

56. § (1) A vezető köteles a járművet - lehetőleg olyan helyen, ahol a forgalmat nem akadályozza - haladéktalanul megállítani, ha a jármű olyan hibáját észleli, amely balesethez vezethet, különösen ha elromlott a jármű

...

...

e) bal oldali első vagy hátsó helyzetjelző lámpája, kivéve, ha a jármű kivilágítása nem szükséges vagy az elromlott lámpa a távolsági fényszórót és a hátsó helyzetjelző ködlámpát kivéve más lámpával helyettesíthető.

Forrás: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97500001.kpm

 

 

Megjegyzés:

Ha te látod a másikat, valószínüleg Ő is lát téged. -> kapcsold le a ködlámpát!

Ha utolérsz valakit, vagy téged utolérnek -> kapcsold le a ködlámpát!

Dugóban állsz a sor közepén: -> kapcsold le a ködlámpát!

Ha te sem látsz SEMMIT (10-15m), na akkor kapcsold fel, de ha utolérnek vagy te utolérsz valakit, akkor kapcsold le! Légyszíves.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napikresz.blog.hu/api/trackback/id/tr893408005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása